Postet & Arkiveret under Livsstil.

Der er faktisk særligt to tidspunkter i livet, hvor vi føler os mest lykkelige.

Hvornår i livet er man mon mest lykkelig? Det har britiske forskere undersøgt blandt en million mennesker. Forskerne spurgte dem, hvornår i livet de oplever størst og mindst lykkefølelse.

Og svaret er, at det gør man, når man er henholdsvis 16 og 70 år. Lykkefølelsen falder faktisk hurtigt efter, vi passerer 16 år, og så stiger den igen, når vi runder 50 år – og topper ved 70-årsalderen.

”Ungdommen er en evig lykkepille. Selvfølgelig er der meget, der opleves negativt og forstyrrende i ungdomsårene, men det er også der, vi bliver forelskede, har flest kærester og ikke har de samme forpligtelser, som man har senere i livet,” siger familieterapeut Thomas Winther fra Curasenteret.

Som 16-årig har man både lidt erfaring, men også en masse uskyld.

”De ser et stort potentiale i livet foran dem. Mange føler, at de har et hav af tid og muligheder, og at livet og fremtiden kan fyldes med lige præcis det, de ønsker. Mange 16-årige føler sig voksne og erfarne. De har fået en frihed, som de ikke havde som børn, og så har de stadig deres uskyld,” siger Ingrid Blessom, der er psykolog og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi, til kk.no.

Ikke brug for en ny bil
Det overrasker heller ikke eksperterne, at man har en stor lykkefølelse, når man runder de 70 år.

”Det er ikke alle 70-årige, der har mange penge mellem hænderne, men mange føler ikke, de har brug for den nyeste bil og skal have det bedste af alt. De har levet et godt liv og nyder det, de har,” siger Thomas Winther.

Som 70-årig er man typisk også pensioneret og har dermed meget tid til børnebørn, fritidsinteresser og parforhold.

”På mange måder kan 16-åriges og 70-åriges liv sammenlignes. Sammenlignet med andre aldersgrupper er de et sted i livet, som i høj grad er kendetegnet ved meget frihed og få forpligtelser,” siger Ingrid Blessom.

Økonomi spiller en rolle
Det gavner generelt lykkefølelsen livet igennem, hvis man har god økonomi, er sund og rask og har et trygt og godt sted at bo. Thomas Winther giver her tre tips til, hvordan man kan øge lykkefølelsen livet igennem:

1. Sørg for at omgive dig med mennesker, der giver dig energi. De skal hive dig op og ikke ned.
2. Lav det, du kan lide at lave. Fyld dit liv med aktiviteter, der giver dig positiv energi.
3. Find et job, di trives i. Arbejdet fylder meget i vores liv, og trivsel er vigtigere end høj løn.

”Hemmeligheden er, at mennesker blomstrer og trives, når de har både tryghed, sikkerhed og en mulighed for at udleve sit fulde potentiale. Det kendetegner både 16-årige og 70-årige, men det kan opnås i andre perioder i livet,” siger Ingrid Blessom.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *