Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Til oktober kan du anmode om at få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Det blev vedtaget i Folketinget i mandags.

Den politiske aftale om udbetalingen af de indefrosne feriepenge er nu blevet behandlet som lovforslag i Folketinget. Her blev det vedtaget, at alle, der ønsker at få op til tre ugers feriepenge udbetalt, kan søge dem fra starten af oktober og indtil 1. december.

Hvis du ikke beder om pengene inden 1. december, bliver de stående, og du får dem først automatisk udbetalt, når du går på pension eller af andre grunde trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet. Akkurat som den oprindelige plan inden coronakrisen ramte Danmark.

“Jeg glæder mig over, at et bredt flertal i Folketinget er enige om, at vi snart kan udbetale tre uger af danskernes indefrosne feriepenge. Det kan være med til at få gang i dansk økonomi. Det her har skullet gå stærkt, så pengene kan komme ud og arbejde hurtigst muligt, og det har haft indflydelse på, hvad der var teknisk muligt,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

Modregnes ikke i andre overførselsindkomster

Udbetalingen beskattes som almindelig indkomst, og de indefrosne feriepenge bliver ikke modregnet i andre overførselsindkomster og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Til borgere, der er på offentlige ydelser, vedtog Folketinget også lovforslaget om en skattefri udbetaling på 1.000 kroner.

Til efteråret skal partierne forhandle om de resterende to ugers optjente feriepenge og behovet for at udbetale dem.

Sådan gør du

  • Du skal anmode om dine feriepenge digitalt via borger.dk, hvor du logger på med NemID. Du skal ikke vedlægge dokumentation
  • Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår de udbetales.
  • Du skal forvente, at der går op til to uger, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto.

Yngre lønmodtagere skal tænke sig godt om
Adm. direktør Bjarne von Osmanski fra MH opfordrer specielt yngre lønmodtagere til nøje at overveje, om pengene ønskes udbetalt.
“Det er naturligvis suverænt folks egen afgørelse, om pengene ønskes udbetalt, men en yngre lønmodtager sidst i 20’erne skal være opmærksom på, at 35.000 til 40.000 kr., der bliver stående i godt 40 år, vil have en ikke ubetydelig effekt på den pågældendes slutpension.”

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *