Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Når vi holder jul og samles med den nærmeste familie, så får indbrudstyvene frit spil i de tomme huse. I julen 2019 skete der 703 indbrud i juledagene, så det er en god idé at tænke sig ekstra godt om, inden man tager til juleaften hos familien.

Med disse gode råd kan man måske sikre sig, at tyvene går udenom ens hjem, når de er på jagt efter det næste hus at plyndre.

 1. Brug lyset
  Et mørkt hus er et sikkert tegn på, der ikke er nogen hjemme. Så sørg endelig for at lade lidt lys stå tændt. Du kan eventuelt forsyne lamperne med et sluk/tænd-ur, hvis du vil spare på strømmen i de lyse timer. Tænd også gerne en radio, som måske kan skræmme tyven væk.
 2. Lås stigerne væk
  Lås alle haveredskaber og stiger inde i skuret, så tyvene ikke har let adgang til jeres 1. sal og en masse redskaber til rådighed til at bryde ind.
 3. Lad opvasken stå
  Stil en kaffekop på bordet, lad en bog ligge fremme eller lad lidt opvask stå i køkkenet. Hvis der ser for ryddeligt ud, kan det se ud som om, man ikke er hjemme i juledagene.
 4. Gå dine døre og vinduer efter
  Det er vigtigt at have solide døre og vinduer, hvis tyven alligevel forsøger at bryde ind. Og man kan gøre meget selv. En sikker yderdør skal gerne have to låse. Montér et sikkerhedsslutblik i dørkarmen og forstærk den med et profiljern eller en lille jernplade, der bukkes omkring karmtræet. Låsene skal være med 11 stifter og både borefri og dirkefri.

På vinduerne kan man montere solide hasper, og hvis vinduerne fx aldrig åbnes i kælderplan, kan man skrue dem fast med vinkelbeslag eller forsyne dem med gitre.

 1. Gem de gode ting
  Hvis tyven alligevel kommer ind, går han typisk efter de let omsættelige ting såsom ure, smykker og kontanter. Så sørg for at gemme det væk eller tage det med. Kontanter og arvestykker skal ikke opbevares i soveværelset, som kaldes tyvens ’skatkammer’.
 2. Få sat gang i nabohjælp
  Nabohjælp er noget af det mest effektive våben mod tyveknægte. Aftal med naboerne, at I holder øje med hinandens boliger og får dem til at se beboede ud, når I er væk. Naboen kan tømme postkasse, fylde skraldeposen op, parkere sin bil i indkørslen, gå en tur rundt om huset et par gange om dagen og holde øje med fremmede i området.

Man kan bestille nabohjælp-klistermærker på nabohjælp.dk og downloade en app til samarbejdet med naboen.

Kilder: Bolius og Vores Vila

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *