Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

En ekstern ekspertgruppe afleverede mandag ifølge Altinget.dk deres vurdering af, i hvilken rækkefølge det danske samfund kan genåbnes, når smittetallene tillader det.

Regeringen har bedt eksperterne i den såkaldte referencegruppe om at komme med en vurdering af, hvordan man bedst kan genåbne aktiviteter i samfundet.

Referencegruppen blev nedsat i forbindelse med lanceringen af det nationale varslingssystem for Corona-smitte. Den består af virologer og eksperter inden for epidemiologi, økonomi og samfundsforhold.

Den faglige referencegruppe vil ifølge Sundhedsministeriet i deres vurdering forholde sig til Corona-tiltagenes konsekvenser for smittereduktion, samfundsøkonomi og den almindelige sundhedstilstand. Det skal samtidig vurderes, hvor meget tiltagene griber ind i den enkeltes dagligdag og trivsel.

Det er ifølge kommissoriet ikke en del af opgaven at vurdere, hvornår smitteudviklingen er på et niveau, hvor de enkelte restriktioner kan lempes.

Eksperterne holdt deres første møde om emnet onsdag den 6. januar og afleverede deres fulde afrapportering mandag.

Samfundsøkonomi og menneskelige omkostninger
På et pressemøde i sidste uge sænkede regeringen loftet over forsamlinger til fem personer og hævede den anbefalede afstand mellem mennesker i det offentlige rum til to meter.

På pressemødet spurgte Altinget, hvad regeringen og myndighederne kigger på, når de skal vurdere, hvornår de gældende restriktioner kan ophæves.

“Det er en kombination af mange tal,” sagde direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum. Han nævnte blandt andet positivprocenten, indlæggelsestal og dødelighed. Desuden vil Seruminstituttet fremover medregne antallet af vaccinerede i de modeller, de baserer deres prognoser på, fortalte Henrik Ullum.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde, at regeringen har bedt om en faglig vurdering af, hvor det samfundsøkonomisk er bedst at åbne op først.

“Så vil vi også kigge på, hvor der er nogle menneskelige omkostninger, vi kan dæmpe ved at lade noget aktivitet stige – og så skeler vi også til den almindelige sundhedstilstand ud over coronaen,” sagde Mette Frederiksen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *