Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Når man arbejder hjemme under Corona, er det ganske vigtigt at komme udenfor.

Corona-tiden er udfordrende på mange måder. Vi skal arbejde hjemme dagen lang, vi må ikke gå ud at spise eller i biografen, og vores fritidsinteresser er aflyst på stribe. Restriktionerne gør, at mange føler sig ensomme og døjer med psykiske problemer.

Men en norsk undersøgelse har vist, at det betyder utroligt meget for ens mentale velvære at komme udenfor.

Forskere fra Østrig har set på, hvordan 300 voksne havde det i den første tid efter, at Corona-virussen begyndte at påvirke vores liv i foråret sidste år. De blev spurgt tre gange om dagen i tre uger.

Mindre skærmtid betyder meget
Forskerne fandt frem til, at dem, der var uden for i løbet af arbejdsdagen i hjemmet, følte sig lykkeligere end dem, der blev inde. Og dem, der brugte meget tid ved telefonen og computerskærmen følte sig mindre lykkelige end dem, der brugte mindre tid på det.

At være ude viste sig også have en betydning for følelsen af at være ensom. Dem, der var ude og brugte mindre tid ved skærmen, følte sig mindre ensomme.

Årsagen er, at vi ikke er så stressede, når vi er udenfor, og kroppen kommer i bevægelse, og at vi ser og møder andre mennesker, siger forskerne.

Søg mod de grønne steder
Det samme gælder i øvrigt for børn. En stor undersøgelse har vist, at de både bliver sundere og gladere af at være ude, skriver forskning.no.

Bor man i en by, kan man søge mod nogle grønne parker eller arealer, for ifølge forskerne betyder det meget for lykkefølelsen at have noget grønt omkring sig.

Man bliver typisk mere fysisk aktiv, når man er i grønne områder, og det er er også godt for både den psykiske og fysiske sundhed.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *