Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Kalenderen siger, det er forår. Og selvom marts normalt har 18-20 frostdøgn, så kan man godt begynde at planlægge sit havearbejde lidt.

Når jordtemperaturen kommer forbi de 7 grader, begynder alt nemlig at vokse igen.

Her får du 8 tips til, hvad du kan gå i gang med i haven i marts og april, når temperaturen stiger:

1. Tjek græsplænen
Hvis marts er en kold måned, skal græsplænen have ro i marts. Riv dog gerne blade ud over den med en gummirive. Døjer du med meget mos i græsplænen, fjernes det lettest i marts og april, hvor mospudderne sidder løst. Mos kan fx fjernes med en rive, plæneklipper eller godkendte mosmidler.

2. Gør græsplænen klar
Riv græsplænen for blade og kviste, inden den slås første gang. Den skal gerne have mulighed for at vokse til cirka 4 cm inden første græsslåning, så den kommer godt i gang med at vokse.

3. Tid til at beskære
I marts er det en god idé at beskære alle buske og frugttræer (ikke blommetræer og kirsebærtræer). Roser og lavendler kan beskæres i begyndelsen af april.

4. Ukrudtskampen begynder
Vi ved, at den kommer. Kampen mod ukrudtet. Og den begynder allerede i marts. Ukrudt vokser før alle andre planter, så det er en god idé at tage de små ukrudtsspirer her. Om sommeren er de sværere at hive op pga. længere rødder. Og når du kommer tidligt i gang, bliver det lettere senere på sæsonen.

5. Tid til at plante
Man kan sagtens plante stedmoderblomster, forglemmigej og bellis, som kan tåle nattefrost, i marts. Vent med sommerblomsterne. Man kan flytte forårsløg, så de er rigtigt placeret til næste år, på denne tid også.

Man kan også plante hækplanter og buske, hvis jorden er tør. Forsythia, klatrende vinterjasmin og troldnød blomstrer sidst i marts og er så flotte at plante nu.

Forspir gerne varmekrævende planter som squash, græskar og bønner i dit drivhus eller i vindueskarmen, så de er klar til at komme ud. Frøene skal blødes op i vand inden.

6. Klar til køkkenhaven
Fjern ukrudt i køkkenhaven og læg plastik ud, som du fastgør med sten. På denne måde opvarmes jorden, og du kan begynde en smule før med de tidlige grøntsager.

Når martsviolen blomstrer, er jorden så varm, at man kan begynde at så i køkkenhaven.

7. Ud med komposten
Læg gerne 2-4 cm kompost under hække og buske i haven og gør det gerne hvert eller hvert andet år. Det giver bedre betingelser for at vækst.

8. Tid til at fylde huller
Når det er blevet så lunt, at græsset så småt er begyndt at vokse igen, er det tid til at gå i gang med at fylde huller og fikse visne pletter i græsplænen. Det gøres ved at blande to dele kompostmuld med en del sand og en del græsfrø og fordele det på de udsatte steder. Træd let på det.

Kilde: Bolius.dk

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *