Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Prisen for Corona-krisen og nedlukningerne bliver på langt over 500 mia. kr., lyder det fra Jesper Rangvid, der er professor i finansiering. 

Regningen skal jo i sidste ende samles op af skatteborgerne, og det bliver ifølge Jesper Rangvid i gennemsnit over 90.000 kroner per dansker, selvom beregningerne er behæftet med en vis grad af usikkerhed.

”Et af formålene med beregningerne er at vise, hvor utrolig vigtigt det er at få afsluttet den her krise så hurtigt som muligt. “Mit budskab var og er, at udrulningen af de her vacciner ikke kan gå hurtigt nok,” siger han til Berlingske.

Professoren ser en hurtig udrulning af vacciner som vejen ud af Corona-krisen. Han understreger også, at han hverken argumenterer for eller imod nedlukningen, men at han blot vil gøre danskerne opmærksomme på den pris, der følger med.

”Det svarer til omkring en fjerdedel af landets samlede produktion på et år. For en person kommer krisen til at koste 90.000 kroner og for en familie på fire personer fire gange så meget. Det tal tror jeg godt, at folk forstår. Det kan ofte være nemmere at forstå, når man får at vide, at det svarer til, at din indkomst falder med det her beløb,” siger Jesper Rangvid til Berlingske.

Professoren fortæller endvidere, at han anslår, at prisen for Corona-krisen fortsat vil stige.

MH: Åbenhed om regningens størrelse
Adm. direktør for MH, Bjarne von Osmanski, efterlyser åbenhed om regningens størrelse.
“Det kan være vanskeligt i skrivende stund at skabe sig et fuldstændigt overblik, men når kampen mod Corona er vundet, så bør de samlede omkostninger naturligvis gøres op. Vi har alle som borgere i landet en interesse i at kende til den samlede regning. Den får jo uomtvisteligt en afledt effekt på de kommende års økonomi i landet,” fastslår Bjarne von Osmanski.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *