Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Danmark står ifølge TV 2 over for en genåbning af samfundet, og det puster liv i virksomhedernes behov for arbejdskraft.

Tydeligst er det på jobportalen Jobindex, hvor antallet af jobopslag i marts steg 30 procent og dermed slog alle hidtidige rekorder.
Ifølge Kaare Danielsen, som er administrerende direktør for Jobindex, er stigningen så markant, at han kan være i tvivl om, hvorvidt alle stillinger kan besættes.

”Det er voldsomt, det vi oplever lige nu, og man kan godt blive bekymret for, om der er folk nok derude,” siger han til TV 2.

Det er særligt hotel- og restaurationsbranchen, der mangler medarbejdere, til når de igen kan byde gæsterne velkommen – først til udendørsservering 21. april og senere indendørsservering fra 6. maj.

Fremtiden er usikker
Det er dog ikke alle, som er lige optimistiske på branchens vegne.
Katia Østergaard, der er administrerende direktør i Horesta, brancheforeningen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, anerkender, at tallene fra Jobindex er et udtryk for, at der så småt er ved at komme gang i branchen igen. Men hun forventer ikke noget stort boom til at starte med.

Ifølge hende er det en kæmpe produktion, der skal sættes i gang, når man starter en restaurant op igen, og myndighedernes retningslinjer er endnu så skrappe, at fremtiden er usikker.
”Vi glæder os til genåbningen, men det er stadig et meget broget billede derude,” siger hun til TV 2.

Søndag udtalte Horesta til TV 2, at det er brancheforeningens forventning, at kun ganske få af deres medlemmer vil åbne for udendørsservering.
”For størstedelen af dem giver det ikke mening at åbne for udendørsservering i april. Danmark er jo ikke Sydfrankrig vejrmæssigt, sagde Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta, til TV 2.

Positiv melding fra Jobindex
Kurt Scheelsbeck fra MH glæder sig over meldingen fra Jobindex.
“Det er da dejligt, at antallet af jobannoncer boomer på Jobindex. Jeg er dog lidt nervøs for, at mange af jobbene er sæsonpræget. Det vil give et opsving i beskæftigesen i de kommende måneder, men det vil sandsynligvis falde igen, når vi rammer efteråret. Det ændrer dog ikke på, at vi naturligvis skal glæde os over, at genåbningen af hotel- og restaurationsbranchen genererer et jobopsving for denne faggruppe,” siger Kurt Scheelsbeck.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *