Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

“Dine kunder genererer ikke indtjening nok, så vi må reducere din månedsløn med 5.000 kr.”

Det var den besked et medlem af MH blev mødt med af sin arbejdsgiver i midten af januar måned. Vi har aftalt at respektere vores medlems anonymitet i denne sag, fordi det er en del af den aftale, som vores medlem efterfølgende indgik med firmaet.

Men før vi når frem til indholdet af aftalen, så skal vi have nogle faktuelle facts på plads!
Vores medlem har mere end 20 års anciennitet med i bagagen som revisor for det pågældende firma. For nogle år siden blev firmaet dog solgt til et større revisorfirma, men vores medlem fik sin anciennitet med over i det nye firma.

Vores medlem har aldrig stået for prisforhandlingerne med kunderne, og vores medlem fik ved den seneste lønforhandling (august 2020) en pæn lønstigning på 4 pct. – og der blev i den forbindelse udtrykt generel tilfredshed med indsatsen.

Det kom derfor som et stort chok for vores medlem, at hun en torsdag i januar blev præsenteret for et krav om en markant lønnedgang. Det var samtidig ganske klart, at en afvisning af lønnedgangen ville føre til en efterfølgende opsigelse.

”Jeg blev virkelig rystet, og jeg fik derfor næste dag taget telefonisk kontakt til MH. Jeg aftalte, at jeg skulle maile alle relevante papirer til Bjarne von Osmanski i løbet af fredagen, hvorefter han ville vende tilbage til mig. Min overraskelse var dog ret stor, da jeg allerede midt på søndagen blev ringet op af Bjarne. Det var virkelig en opringning, der hjalp mig til at komme igennem resten af weekenden,” fastslår vores medlem, der fortsætter:

”Bjarne fortalte mig, at MH naturligvis ville optage forhandling med mit firma, men han sagde også, at jeg i første omgang skulle bruge lidt tid på grundigt at overveje, om jeg i det hele taget ville arbejde for det pågældende firma i fremtiden. Det var en utrolig behagelig samtale, hvor vi sammen konkluderede, at jeg først og fremmest skulle tænke på mig selv,” siger vores medlem.

Det endte med en konklusion, hvor MH blev bedt om at forhandle en fordelagtig fratrædelsesaftale på plads for vores medlem. Aftalen endte med at indeholde såvel en fuldstændig fritstilling i hele opsigelsesperioden samt en pæn erstatning for uberettiget opsigelse.

MH’s kommentar til sagen
Bjarne von Osmanski understreger, at forudsætningen for det gode resultat bygger på et positivt samspil mellem MH og medlemmet.
“Jeg glæder mig over, at vi også i denne sag har kunnet forhandle et godt resultat på plads. Et vigtigt afsæt for et godt forhandlingsresultat er, at vi får alle detaljer på bordet. Det fik vi i denne sag, og samspillet med vores medlem førte til en god aftale,” siger Bjarne von Osmanski.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *