Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Der er ingen grund til at kæmpe i fitnesscenteret i flere timer for at komme i form.

Mennesker er forskellige, og det er bestemt ikke alle, der elsker at træne. Men man gør det alligevel for at holde sig lidt i form – og det er jo også dejligt, når det er overstået. Den gode nyhed er dog, at træningen ikke behøver at tage så lang tid. Man behøver slet ikke at svede løs i to timer for at få gode resultater. En person, der bare vil være aktiv og få pulsen op, kan nemlig sagtens nøjes med at træne i 20-30 minutter med god effekt.

”For en, der styrketræner, kan det være hensigtsmæssigt at have god tid, da målet er at blive så stærk som muligt. Man træner med høj belastning og må have længere pauser mellem hver øvelse for at kunne yde maksimalt. Men for en person, der bare vil bruge kroppen og få pulsen op, kan man nøjes med at træne 20-30 minutter. Det kommer helt an på målsætningen for træningen,” siger personlig træner, Julie Rafoss.

Cirkeltræning eller tabata er gode eksempler på træning, der kun tager 20 minutter, skriver kk.no.

Kort tid og høj belastning
Vil man alligevel opnå lidt mere med sin træning, behøver man stadig ikke at bruge mere end 45 minutter.
Julie Rafoss træner selv kun omkring 45 minutter – kortere tid, hvis intensiteten er høj, og længere tid, hvis belastningen er hårdere, og der er brug for mere opvarmning og flere pauser.
”En intervaltræning med højt tempo og kort pause vil gøre kroppen godt og have god effekt på hjertet,” siger hun.

Træn hårdt og smart
Vil man holde styrketræningen på de 45 minutter, kræver det et nøje planlagt træningsprogram, hvor musklerne belastes på tur. Først ben, så bryst, ryg og mave, før benene kommer på igen. På den måde kan intensiteten holdes oppe.

”Det er bedre, at du træner hårdere, når du først er i gang, end at du træner længe eller begynder at droppe træningen, fordi det tager så lang tid. Når kortere træningssessioner faktisk vil give dig bedre resultater, er der kun få argumenter for at træne i lang tid med lav intensitet,” siger Cornelis Elander, der også er personlig træner.

Her får du nogle gode tips til effektive træningstimer:

  • Træn minimum tre effektive gange om ugen.
  • Fokuser på at træne en kombination af styrke og puls.
  • Træn ikke mere end 30 minutters puls ad gangen.

For de fleste vil det ikke være hensigtsmæssigt at træne mere end 60 minutter ad gangen (både styrke og puls), og vil du træne mere end de 60 minutter, har du nok ikke trænet hårdt nok den første time.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *