Postet & Arkiveret under Sundhed.

Sommer er lig med insekter – og de kan som bekendt være ganske irriterende.

Myg, fluer, bier og hvepse – sommeren er dejlig, men insekterne kan meget hurtigt terrorisere den hyggeligste middag i haven eller nattesøvnen ved at flyve rundt i soveværelset og summe og stikke.

Selvom fluer ikke kan stikke, kan de være svære at holde væk både inde og ude. De bliver tiltrukket af lys samt genstande eller forhøjninger, såsom lamper eller ledninger, hvor de kan møde andre fluer.

Alene i Danmark findes der omkring 3.000 forskellige fluearter, hvor stuefluen, den lille stueflue og den blå spyflue er de mest almindelige. I hjemmet lægger fluer æg i køkkenaffald, afløb eller døde plantedele, og når det er varmt om sommeren, går der kun få uger, før fluerne er flyveklar.

Brug fluefælder og gør rent
En flue lever heldigvis kun i to uger. Til gengæld kan en enkelt hun-flue lægge op mod 1.000 æg i løbet af sit korte liv. Stuefluen tiltrækkes i højere grad af boliger tæt på landbrug og husdyrhold, da de godt kan lide ådsler og ekskrementer. Men lidt gammelt køkkenaffald, overmoden eller rådden frugt eller en kompostbunke virker også tiltrækkende hos fluer.

Hvis du har problemer med fluer i dit hjem, kan du først og fremmest forsøge med et fintmasket insektnet for at holde dem ude. Du kan også lokke dem med lysfælder, hvor de sidder fast til klæbepapir og dør af et lille elektrisk stød.

Det er også vigtigt at gøre ofte rent i køkkenet for at holde fluerne væk. Stuefluer kan nemlig finde på at lægge æg i afløbet, køkkenaffald eller i bunden af bure til små kæledyr. Få renset afløbet og dækket din kompostbunke til med en presenning.

Fluer vil også gerne sætte sig på ting, der hænger fra loftet, så her kan du sætte fluefælder op, fx klisterpapir. Der findes også fluegift på spray, men her skal du være opmærksom, hvis du har børn samt omkring madvarer.

Fjern de fristende ting
Du kan også gøre en indsats i haven. Hvis du sætter fuglekasser op, kan et musvitpar faktisk spise op mod 40.000 insekter per kuld, de sætter i verden.

Bor du tæt på et dyrehold af en art, skal flueproblemet først og fremmest bekæmpes der.

Bananfluer holder du væk ved at fjerne de ting, som fluerne elsker, fx gærende frugt, grøntsager, frugtskræl og frugtrester samt flasker med sjatter af vin og øl, mælk og eddike. Fjern ketchupflasker og glas med rødbeder, marmelade, asier og syltede agurker.

Bananfluer kan også bekæmpes med insektspray.

Kilde: Bolius.dk

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *