Postet & Arkiveret under Sundhed.

Tusindvis af tilfældige danskere vil i den kommende tid få besked i e-boks om, at myndighederne gerne vil teste dem for corona.

Måske er du en af de mange danskere, som har modtaget besked i din e-boks fra Statens Serum Institut om test.
“Vi vil nu sætte gang i en stikprøvetest, så vi kan få klarlagt, om der er smitte i samfundet steder, vi ikke har set endnu”, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i det politiske magasin Slotsholmen på P1.

Stikprøvetesten vil indeholde et repræsentativt udsnit af befolkningen, så der ikke er nogle befolkningsgrupper, der ikke er data på. Det er frivilligt at deltage.

Mange flere skal testes
“Der arbejdes så hårdt og kraftigt på at eskalere op i test, og vi er nu i Danmark i top ti på verdensplan over antal test per million indbyggere”, siger Magnus Heunicke. “Hvor vi kom fra en situation for få uger siden, hvor vi virkelig havde problemer, har vi nu fået bygget det her op takket være et kæmpe arbejde fra medarbejdere og myndigheder.”

I første omgang skal 2.600 deltage i en pilottest, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet. På sigt vil medvirkende i undersøgelsen blive udtrukket tilfældigt fra hele den danske befolkning på baggrund af CPR-registeret. Målet er, at der løbende hver uge skal testes 250 personer i hver region. Har du ikke fået en invitation endnu, kan du altså få den på et andet tidspunkt. Invitation til test sendes ud via e-Boks eller brev.

”Jeg vil gerne opfordre alle, der modtager en invitation, til at deltage i undersøgelsen. Det er vigtigt, at vi får et retvisende billede af, hvordan epidemien har ramt Danmark. På den måde bliver vi klogere på epidemiens udvikling, hvilket er en vigtig forudsætning for, at vi kan genåbne vores samfund på en kontrolleret og tryg måde”, siger sundhed- og ældreminister Magnus Heunicke.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *